家が農場の先生がいらっしゃって、朝とりたての卵を分けてくださいました。
一度に6ダースくらい持ってきてらっしゃったので、相当数の鶏がいると思われます。
何羽いるんですか??って聞いたら 「えーと?何羽かしらー?50・・60・・・?」 って感じで
相当数いると思われます。(驚いたので2回言ってみた)
馬とか牛とかもいるらしい。 何度か実験で使う馬の血液を採ってきてくれたりも。
産まれたてほかほかの卵はとてもきれいで、使うのがちょっとためらわれたけど、ありがたく
いただかせていただきました。
卵本来の味を楽しむためにはー?と考えて、シンプルに目玉焼きに。
いつもより心をこめて焼いたのに、一瞬で焼きすぎてしまった・・・。半熟を一瞬すぎてしまった・・・。
くぅ。 あんまり力をこめすぎてもいけないってことですねぇ。
でも大変に体によさげでおいしゅうございました。 先生ありがとう!
<PS>
付け合せは、鶏肉のベーコン巻き。 鶏肉に塩コショーしてベーコンで巻いてオーブンで焼いた
もの。 と、インゲン豆のバター炒め。
----------English Version-------------
One of my professor is running a farm, and she brought eggs to us students
sometimes. She brought 6-7 dozens of eggs at a time, so she must have over
50 hens. I asked her how many hens she has, and she was not sure.
She has horses and cows, too. Sometimes she drew some blood from her
horse for our experiment. She is very texan!
I cooked the eggs for sunny-side-up. I was very careful not to overcook, and
I overcooked. I think this is good example that trying too hard is not very good.
Anyway, eggs were tasty, and they must be very nutritious.