今日スーパーに行ったら、ハロウィンのかぼちゃが売り出されていました。
でもまだ1ヶ月以上あるのにねぇ? 腐らないの??
って、ワタシは以前疑問に思っていました。
実際、昔、早々とかぼちゃを購入し、おもしろい顔を彫り上げ、すっかりハロウィーン気分で飾りつけをしたら・・・
1日で腐っちゃった・・・(T_T)
という苦い経験があるのです。 いやぁ、あのかぼちゃは臭かった~。
でも、それからしばらくしてわかりました。
彫らなければ腐らない
ってこと。 なーんだ。 単純!
だからみんな早々とかぼちゃを買って
彫らずに飾って、その形と色を楽しんでいるのね。
Momはハロウィーンかぼちゃの種を塩水につけこんでから低温のオーブンでじっくりローストして
パリパリかぼちゃの種を作っていました。
こげないように何度もオーブンを開けて混ぜたりしなくちゃいけないので、なかなか気を遣う繊細な作業でした。
やはり
手をかけた料理っておいしい
っていう鉄則どおり、パリパリかぼちゃの種はすごくおいしかったです。
手をかけた=心をかけた
ってことですね。
ところで今日の我が家ではかぼちゃのスープがメニューの一つです。
なんてきれいな黄色! 今日はずぼらをせずにちゃんと皮をむいてつくったら、すごくきれいな深い黄色になりました。 これは黄色というより
福砂屋のカステラ色
だわ。 ワタシが一番好きな色♪
ちなみになぜかぼちゃスープの写真がなべそのものかというと、うちの夕ご飯は夜中ご飯だからです・・・。 ハラヘッタ。
---English Version---
At supermarket, I found they started to sell Halloween pumpkins.
A few years ago I wondered why they started to sell them so early to Halloween.
Are they going to be rotten till Halloween? There still be 1 and a half months to go.
I actually had had bad experience about it.
Once I bought a pumpkin and curved very nicely, and decorated it. I was so excited.
But…
The pumpkin started to be rotten just in 1 day.
It was so smelly….
But I realized if we do not curve them, they can be OK for long time. That’s why people can buy pumpkins so early and decorate them without curving. Simple!
Mom used to make
crispy pumpkin seeds snack by using Halloween pumpkin’s seeds. She soaked seeds in salty water for a while, and roasted them in the oven with low temperature for a while. We need to be very careful not to burn them, and stir them sometimes. It requires a lot of patience. Of course those crispy seeds are very tasty. I love them.
It is a kind of golden rule of the world that
Japanese Castella cake color! Especially FUKUSAYA’s!
which I love!
By the way, the reason why I took pumpkin soup photo of its in a pot, I couldn’t take a picture of it in a cup still. Recently Mr.Husband’s work is very hectic, and we have dinner in almost midnight. Ah-, I am hungry!